Streaming

Jsme mistři e:LIGY a letíme na eChampions League do Londýna

FC24
5 min. čtení
11. 03. 2024
Redakce

Hráči Sparta eSports - ENTERPRISE o víkendu zaznamenali zatím největší týmový úspěch, když se stali mistry oficiální celorepublikové soutěže ve virtuálním fotbale zvané e:LIGA. Tu již tradičně pořádá Ligová fotbalová asociace, s čímž se pojí mnoho benefitů. Tím největším je bezesporu automatická kvalifikace vítěze e:LIGY do jedné z nejprestižnějších mezinárodních soutěží roku eChampions League, která se odehraje v Londýně během května a nabídne prizepool 6,5 mil. Kč. Naše domácí ligová soutěž se tak zařazuje do společnosti soutěží jako ePremier League nebo Virtual Bundesliga. Jeden z našich hráčů si proti evropské špičce zahraje ve skupinové fázi, která se uskuteční 11. a 12. května. Vyřazovací fáze bude následovat 18. a 19. května a velké finále je naplánováno na 29. května před největším plánovaným  živým publikem v historii eChampions League.


Naše cesta ligou nezačala ideálně, když jsme po základní části okupovali až páté místo v tabulce. To znamenalo, že v playoff budeme hrát o jeden zápas více než nejlepší čtyřka. V prvním kole jsme narazili na FK Pardubice, které naše duo Seron - Emerickson přehrálo suverénním poměrem 3:0. Ve čtvrtfinále nás čekal asi nejtěsnější zápas vyřazovací části, ve kterém jsme narazili na celek FK Mladá Boleslav. Zde musel za nerozhodného stavu rozhodnout až tiebreak, ve kterém Seron zužitkoval své zkušenosti a potvrdil roli aktuálně nejlepšího tuzemského hráče, když přehrál Mariosa a poslal tak náš tým do semifinále. Tam na nás čekala MFK Karviná  - překvapení letošní sezóny. Po dvou vítězných hrách přišlo zaškobrtnutí a stav byl 2:1 na zápasy, Emerickson však dokázal v zápětí deklasovat Dzeka rozdílem šesti gólů a my se tam radovali z vítězství 3:1 v sérii a postupu do velkého finále. Tam na náš čekal FC Baník Ostrava, který dokázal v druhém semifinále porazit favorizovaný celek SK Slavia Praha. 

Ve finále proti FC Baník Ostrava do prvního zápasu nastoupil Emerickson, který porazil Totika 2:1. Stejné skóre zopakoval v druhém zápase Seron, což nás přivedlo k match pointu. Do toho nastoupila opět naše jednička Seron proti Totikovi. Zápas šel za stavu 1:1 až do prodloužení, kde náš borec dokázal v infarktovém závěru rozhodnout a urvat tak titul pro Sparta eSports - ENTERPRISE

Emerickson o úspěchu říká: „Je to neuvěřitelný pocit! Jsem hrozně rád, že se nám to podařilo. V základní části jsme se nevešli do top4, která by nám zajišťovala postup do pokročilejších kola playoff, což nás mrzelo. Nicméně jsme věděli, že playoff bude zas jiný turnaj pro nás. Dokázali jsme ukázat naše zkušenosti a poradili si s každým soupeřem, který nás čekal. Příprava na jednotlivé týmy byla perfektní. Hrozně moc jsme to chtěli vyhrát a dovést na Spartu ten vytoužený titul e:Ligy. Teď jednoho z nás čeká skupinová fáze eChampions League v Londýně a já věřím, že můžeme uspět i na mezinárodní úrovni. Jsem na nás hrdý! Děkuji celému týmu Enterprise, Spartě, fanouškům, kteří nás hnali kupředu a samozřejmě těm nejbližším, kteří nás neustále podporovali."

Ve videu nabízíme sestřih vítězných momentů a nezapomenutelných emocí z finálové série. Děkujeme všem fanouškům za podporu! 



Sleduj nás na sociálních sítích

odebírej náš newsletter

Ať ti neunikne žádná novinka ze světa e-sportu.
© Vytvořilo FV STUDIO