Streaming

FC24 World Championship: Seron v boji o 23 mil. Kč

FC24
3 min. čtení
03. 07. 2024
Redakce

Největší turnaj roku s dechberoucí finanční dotací 1.000.000 dolarů a obrovskou prestiží už skoro klepe na dveře. Seron se už příští týden vypraví do Berlína, kde se ve středu 10. července představí v Play-In fázi, odkud může postoupit do hlavní části turnaje - mezi 32 elitních hráčů světa. Svoje místo v Play-In fázi si Seron zajistil účastí na eChampions League v Londýně, odkud si i přes nepostup ze základní skupiny odvezl velmi cenné zkušenosti. 

Tato fáze se odehraje den před vypuknutím hlavního turnaje a bude hostit 20 hráčů, z nichž 8 nejlepších následně postoupí do hlavní části šampionátu. Organizátoři již skupiny vylosovali a Seron se tak může na soupeře připravit dopředu. Budou jími pro nás spíše méně známí hráči, jejichž herní projev je ale velmi nevyzpytatelný a špatně dopředu analyzovatelný. Konkrétně se Seron utká s hráči Ahmadals (UAE), Charanjot (IND), Adefola (NGA) a YuvalBeli (ISR), z nichž každý patří mezi absolutní špičku ve svém regionu. Vítězství v pětičlenné skupině, která se hraje GSL systémem, znamená automatický postup do hlavní části. Hráči na druhém a třetím místě se rozlosují do tzv. Knockout Stage, kde k postupu budou muset vyhrát jeden rozhodující zápas proti stejně postaveným hráčům z ostatních skupin.

Na akci se Seronem pojede i náš realizační tým, a tak se fanoušci mohou těšit na live coverage z našeho Instagramu a Twitteru. Pokud se Seron úspěšně kvalifikuje do hlavního turnaje, zahraje si od 11. do 13. července před živým publikem v berlínské Uber Eats Music Hall. 

Rozhovor se Seronem před odjezdem do Německa

Jak se celkově cítíš před mistrovstvím světa v Berlíně?

„Cítím se skvěle, máme opět otevřené účty, tím pádem můžeme mít jaký tým chceme! Vím z Londýna, co můžu od turnaje očekávat, stres bude daleko menší než tam!"

Myslíš, že bude hrát roli zkušenost z eChampions League v Londýně a případně jak?

„Myslím si že určitě, sice to bude jiné prostředí, ale "vibe" bude úplně stejný jak na eChampions League v Londýně. Doufám že se s tím poperu jak nejlépe budu moct!"

Jak bys zhodnotil svoji skupinu v Play-In fázi? Věříš si na postup do hlavního turnaje?

„Na postup si věřím, ze skupiny znám jen jednoho hráče, ostatní jsou pro mě neznámé tváře, tím že hrají na jiných kontinentech světa. Tím pádem budou i odlišné styly hraní. Sám jsem zvědav jak to bude vypadat, takovou zkušenost budu mít poprvé tak uvidíme jak moc to bude těžké hrát proti takovým hráčům."

Bude to největší turnaj v roce s prizepoolem závratných 1 mil. USD. Je to něco, co se hráči dostane pod kůži? Přece jen dobrý výsledek ti může v podstatě změnit život. 

„To opravdu může, ale myslím si že ty peníze jsou v tomto až na třetím místě. Prestiž a vubec překonat sám sebe v takovém turnaji bude velký boj. Být první tak si v pohodě představím několik věci co bych si rád koupil."

Jaký teď máš tréninkový režim? 

„Tréninkový plán je takový, že celý den hraju a zkouším různé taktiky, rohy a všechno možné, co by mohlo být k prospěchu pro můj postup ze skupiny. Dám do toho všechno, chci určitě lépe uspět než v Londýně. Hlavní cíl je postup ze skupiny, všechno ostatní bude navíc. Ačkoliv se má vždy mířit vysoko, což já dělám, tak tady jsem stále jeden z těch, kdo je na takové akci vůbec poprvé."

Sleduj nás na sociálních sítích

odebírej náš newsletter

Ať ti neunikne žádná novinka ze světa e-sportu.
© Vytvořilo FV STUDIO